main logo
1514

Cel mai ieftin iPhone este reinventat pentru lansarea în 2023

Când Apple a decis să lanseze primul iPhone SE, principalul argument a fost de a include în portofoliu un telefon semnificativ mai accesibil decât versiunile standard.

Cel mai ieftin iPhone este reinventat pentru lansarea în 2023

Pentru un timp, ideea s-a dovedit a fi un succes, dar după câțiva ani, interesul s-a mai domolit, iar potențiali clienți au preferat să ia un iPhone foarte bun lansat cu un an în urmă, poate chiar doi, decât unul cu buton în partea de jos, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

În 2023, se pare însă că Apple revizitează ideea iPhone-ului ieftin, iar dacă datele ajunse online se dovedesc a fi adevărate, înainte de finele acestui an, vom avea în magazine un iPhone SE de generația a patra. Nu de alta, dar se pare că dezvoltarea respectivului gadget se află într-un stadiu destul de avansat și nu ar trebui să mai dureze prea mult până ajunge la utilizatori.

iPhone SE, la a patra generație

Conform informațiilor obținute de analistul Ming – Chi Kuo, mai multe firme chinezești cu care colaborează Apple au început să lucreze la producția iPhone SE, după ce gigantul din Cupertino părea să fi renunțat complet la acest proiect. Nu de alta, dar respectivul smartphone, indiferent de iterație, a avut întotdeauna un ecran mai mic într-o perioadă în care aproape toți utilizatorii fac efortul de a se adapta la terminale cu panouri de dimensiuni generoase.

Pe de altă parte, nu este exclus ca Apple să lanseze un iPhone ieftin cu un ecran mai mare, fie și unul cu rama mai groasă, dar tot cu tehnologie OLED. Conform datelor lui Kuo, următorul iPhone SE, al patrulea, va fi construit în jurul unui OLED de 6,1 inci furnizate de BOE. Cu mici diferențe, ar putea fi același panou pe care îl vezi la iPhone 14, dar nu la iPhone 14 Pro.

În conformitate cu vremurile în care trăim, iPhone SE 4 va veni dotat cu tehnologie 5G, iar modemul care asigură acea conectivitate va fi dezvoltat de Apple, contrar situației actuale în care toate modemurile din smartphone-urile companiei sunt furnizate de Qualcomm. Cu un pic de noroc și dacă procesul de dezvoltare va progresa conform planului, același modem al companiei conduse de Tim Cook își va găsi locul și în iPhone 15.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării