main logo
710

Cel mai așteptat telefon Huawei ar putea avea un debut dezastruos

Huawei și Samsung trebuiau să cucerească lumea telefoanelor pliabile cu modelele lansate în 2019, dar nici debutul Mate X nu pare promițător.

Cel mai așteptat telefon Huawei ar putea avea un debut dezastruos

Huawei Mate X a avut mare succes la Mobile World Congress de anul acesta. Dar lansarea telefonului ar putea întâmpina probleme, în special în urma evenimentelor recente, transmite Ştiri.md cu referire la playtech.ro.

Inițial, președintele Donald Trump a interzis dispozitivele Huawei în Statele Unite. Imediat după, cei de la Google s-au poziționat și ei contra companiei chineze. Creatorii Android au anunțat că nu vor mai oferi suport pentru telefoanele Huawei. Acest lucru înseamnă că telefoanele nu vor mai primi update-uri ale sistemului de operare sau în ceea ce privește alte produse Google.

Cum va fi afectat de situație modelul Huawei Mate X

La fel ar putea fi și în cazul Mate X. Viitorul dispozitivului este unul destul de nesigur. Astfel, dacă telefonul nu va mai funcționa cu Android, vânzarea modelului într-un număr foarte mare s-ar putea dovedi aproape imposibilă. Mai ales având în vedere prețul telefonului, care ajunge la 2.600 de dolari.

Evident, este o piedică majoră pentru Huawei. Totuși, nu înseamnă că Mate X ar fi un eșec. Huawei ar putea să fi obținut deja licența pentru Android înainte ca Trump să semneze ordinul. Acest lucru înseamnă că telefonul va avea cel puțin Android Pie ca sistem de operare.

Totuși, ar putea fi dezamăgitor pentru utilizatori ca flagship-ul să nu poată rula cu cea mai nouă versiune a sistemului de operare, Android Q. De asemenea, un alt dezavantaj va fi și indisponibilitatea patch-urilor de securitate pentru dispozitiv.

În același timp, trebuie luată în considerare și imprevizibilitatea administrației prezidențiale din SUA. Există posibilitatea ca, pe parcurs, președintele Trump să se răzgândească în ceea ce privește interdicția.

Cel mai probabil, Huawei Mate X se va lansa în iunie 2019, deci situația s-ar putea schimba complet în tot acest timp. Rămâne de văzut dacă și debutul acestui telefon pliabil va fi un eșec, asemenea Samsung Galaxy Fold.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării