main logo
710

Cei care au avut COVID au risc foarte scăzut de reîmbolnăvire cel puțin 10 luni

Îmbolnăvirea cu COVID-19 reduce substanţial riscul unei noi infectări timp de cel puţin 10 luni, potrivit unui studiu publicat joi de revista Lancet Healthy Longevity.

Studiu: Cei care au avut COVID au risc foarte scăzut de reîmbolnăvireFoto: știri.md

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetători de la University College London (UCL) au analizat modalităţile de contagiere în rândul a peste 2.000 de persoane care trăiau sau lucrau în centrele de îngrijire a vârstnicilor din Marea Britanie în perioada octombrie 2020 şi februarie 2021, transmite Știri.md cu referire la Hotnews.ro.

Rezidenţii care trecuseră prin boală în ultimele zece luni au prezentat un risc cu 85% mai mic de reinfectare în perioada studiată, în timp ce în cazul angajaţilor din aceste centre, riscul a fost de 60%. Autorii studiului sunt de părere că aceste date sugerează că trecerea prin boala COVID-19 oferă "o protecţie solidă".

"Riscul de infectare a doua oară cu COVID-19 este foarte scăzut. Faptul că o contagiere prealabilă cu COVID-19 oferă un nivel înalt de protecţie pentru persoanele care trăiesc în aceste centre este liniştitor", notează, într-un comunicat, Maria Krutikov, autoarea principală a studiului.

Au fost studiate 682 de persoane care trăiau în aceste centre, cu o medie de vârstă de 86 de ani, precum şi 1.429 de angajaţi. Cu toţii au realizat teste de sânge şi s-a constatat că aproximativ o treime dintre ei au dezvoltat anticorpi asociaţi coronavirusului, fapt ce sugerează că au trecut de asemenea prin boală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării