main logo
557

Cei 4 astronauţi turişti ai rachetei SpaceX au revenit pe Pământ

Primii patru turişti ai rachetei SpaceX s-au întors pe Pământ, sâmbătă seară, după ce au petrecut trei zile în spaţiu, reuşind astfel prima misiune pe orbită din istorie fără astronaut profesionist la bord.

Cei 4 astronauţi turişti ai rachetei SpaceX au revenit pe Pământ

Echipajul, botezat Inspiration4 şi alcătuit dintr-un miliardar şi trei „cetăţeni obişnuiţi”, a decolat, joi, de la Kennedy Space Center din Florida într-o capsulă Dragon ataşată unei rachete SpaceX, transmite Știri.md cu referire la News.ro.

Sâmbătă seară, amerizarea a avut loc în Oceanul Atlantic, în largul Floridei, la ora prevăzută, 23.06 GMT (19.06 - ora locală).

O navă a companiei SpaceX a recuperat apoi capsula, înainte ca trapa să fie deschisă. Cei patru pasageri au fost transportaţi cu elicopterul la Centrul Spaţial Kennedy, unde s-au reîntâlnit cu familiile lor, relatează AFP.

"Felicitări, Inspiration4", a scris pe Twitter patronul SpaceX Elon Musk.

Echipajul a făcut de 15 ori înconjurul Pământului, timp în care a efectuat câteva experimente ştiinţifice.

Echipajul Inspiration4 a fost format din Jared Issacman, miliardarul în vârstă de 38 de ani care a iniţiat misiunea, Hayley Arceneaux, Sian Proctor şi Chris Sembroski şi s-a pregătit şase luni cu SpaceX pentru această incursiune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării