main logo
642

Cea mai utilizată aplicație de pe Android are acum mod întunecat

Foarte multe sisteme de operare au îmbrățișat în ultimul an teme întunecate, dar cel mai important colț din Android rămăsese neschimbat, până acum.

Cea mai utilizată aplicație de pe Android are acum mod întunecat

Mai ales pe timp de seară, mai multe studii au confirmat că ar fi bine să nu mai fii expus la lumini puternice de temperatură rece. 

Acestea sunt clasificate ca lumini albastre de spital sau benzinărie și previn secreția de melatonină care favorizează somnul, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

După apusul soarelui, ar trebui să intri în contact cu lumini de temperatură caldă, gălbui.

Alternativa este ca informația utilă să-ți fie afișată în format alb pe negru, în loc de negru pe alb, pentru ca impactul luminos să fie redus. 

Pornind de la această premisă, Microsoft a integrat o temă întunecată în Windows 10, Apple a introdus o temă similară în macOS Mojave, iar Google a făcut-o în cea mai recentă versiune de Android. 

În mod previzibil însă, tema respectivă nu are repercusiuni în fiecare colț al sistemului de operare. Unele aplicații trebuie actualizate manual.

În urmă cu câteva luni, au apărut primele speculații legate de o temă întunecată pentru aplicația de telefon de pe Android, cea cu care inițiezi apeluri. 

Până de curând, nu a fost însă foarte evident când va fi disponibilă respectiva funcție la scară largă. Din fericire, cei care au fost dornici să-și instaleze versiunea beta a aplicației Phone au început să posteze online imagini cu noua interfață.

Peste câteva săptămâni sau chiar și câteva zile, dacă testele vor fi încununate de succes, noua aplicație de telefon cu o temă întunecată ar trebui să fie disponibilă pentru oricine. În privința funcționalității, nu ar trebui să te aștepți la schimbări. 

Toate modificările sunt doar de ordin vizual, iar dacă intri la setări, în secțiunea Display Options, va exista un switch pe care îl poți folosi pentru activarea Dark Theme. Rezultatul se vede în timp real.

Ca bonus, dacă te vei obișnui cu noua temă întunecată, este bine de știut că ar trebui să se reflecte într-o sporire a autonomiei pentru persoanele al căror smartphone folosește tehnologia OLED. 

Tema implicită cu mult alb de fond generează un consum energetic sporit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării