main logo
869

Cea mai mare rețea de dezinformare rusească închisă de Facebook

Cea mai mare rețea de dezinformare rusească închisă recent de Facebook avea 289 de pagini și 75 de conturi, urmărite în total de aproximativ 790.000 de utilizatori.

Cea mai mare rețea de dezinformare rusească închisă de FacebookFacebook a închis 2 mari rețele rusești de dezinformare, active în Europa

Sputnik, portalul rusesc de știri și propagandă al Moscovei, era în centrul rețelei, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net

„Aceste pagini arătau ca niște pagini independente de știri, dar, potrivit analizei noastre, erau de fapt legate de Sputnik”, a precizat Nathaniel Gleicher, responsabil al politicii de securitate cibernetică de la Facebook.

Conținutul paginilor ajungea la utilizatori din estul și centrul Europei, statele baltice, dar și alte colțuri ale lumii. Conturile implicate au cheltuit în jur de 135.000 de dolari pentru a-și spori vizibilitatea.

Anunțul vine în contextul temerilor exprimare de diverși oficiali europeni privind implicarea Rusiei în alegerile europarlamentare din luna mai, după modelul folosit în alegerile prezidențiale din SUA.

O a doua rețea, ceva mai mică, care opera în special în Ucraina, a fost de asemenea stopată de Facebook.

În lunile precedente, Facebook a anunțat stoparea unor rețele similare în SUA, Filipine sau Bangladesh.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării