main logo
678

Ce spune Zuckerberg, despre controlul unui singur om asupra miliardelor de utilizatori

Facebook a refuzat să șteargă de pe rețeaua sa un clip video trucat în care apărea șeful Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, dar în această săptămână compania trebuie să răspundă la o nouă provocare: va șterge un clip video trucat în care apare propriul său CEO, Mark Zuckerberg?

Ce spune Zuckerberg, despre controlul asupra miliardelor de utilizatori

Clipul, postat pe rețeaua Instagram, deținută de Facebook, îl arată pe Zuckerberg - trucat - spunând: ”Imaginați-vă asta pentru o clipă - Un singur om care are control total asupra datelor furate de la miliarde de oameni, asupra tuturor secretelor lor, asupra vieților lor, asupra viitorului lui”, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro

Filmulețul a fost realizat folosind imagini fiolmate cu Zuckerberg în 2017 și folosind tehnologia IA, cunoscută drept tehnologia deepfake, astfel încât fața lui Zuckerberg a fost făcută să pară că rostește cuvinte pe care nu le-a spus. Vocea lui Zuckerberg este redactă de un actor, explică CNN. 

Clipul video a fost creat de un startup israelian numit Canny AI, fondat de Omer Ben-Ami, și face parte, împreună cu altele, care înfățișează, tot trucat, celebrități precum Kim Kardashian și Donald Trump, dintr-o creație de artă denumită Spectrul și care a fost difuzată între 6 și 11 iunie la festivalul de film Sheffield. Clipurile sunt menite să arate cum tehnologia poate să manipuleze informațiile. 

Luna trecută, Facebook a refuzat să șteargă de pe platforma sa un video trucat în care apărea Nancy Pelosi. Compania a anunțat că retrogradează clipul trucat, astfel încât să apară în feedul de informații al unui număr redus de utilizatori. 

Întrebat cum ar trata un clip video trucat cu Zuckerberg, directorul de politici publice al Facebook, Neil Potts, a spus în cadrul unei audieri în Parlamentul canadian: ”Dacă ar fi fost același video, cu Mark Zuckerberg în locul doamnei Pelosi, ar avea parte de același tratament”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării