main logo
919

Câți astronauți înconjoară Pământul acum. S-a stabilit un nou record

Există în total 14 oameni în spațiu chiar acum, care înconjoară Pământul la bordul a trei nave spațiale diferite. Este un nou record (mai mult sau mai puțin) mondial.

Câți astronauți înconjoară Pământul acum. S-a stabilit un nou record

Așadar, conform Space.com, există patru turiști spațiali care călătoresc la bordul navei spațiale Crew Dragon de la SpaceX, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro

De asemenea, Stația Spațială Internațională găzduiește șapte astronauți: trei de la NASA, doi cosmonauți ruși, unul de la agenția spațială japoneză și unul de la Agenția Spațială Europeană. Și apoi, mai este Tianhe-ul chinezesc, modulul central al stației sale spațiale Tiangong, care găzduiește încă trei astronauți.

Record: 14 astronauți înconjoară Pământul deodată

Este un moment rar în istoria zborurilor spațiale, zborurile spațiale umane devenind mai accesibile decât oricând.

Însă recordul nu va mai dura prea mult timp. Cei trei astronauți chinezi se vor întoarce pe Pământ mâine. Și echipajul complet civil Inspiration4 își va face și el călătoria de întoarcere în curând, aterizând în Atlantic sâmbătă.

Recordul anterior de 13 astronauți deodată în spațiu a fost egalat de mai multe ori.

Odată a fost în 1995, când Space Shuttle Endeavour a găzduit șapte astronauți, în timp ce stația Mir din Rusia a găzduit șase. În 2009, ISS a găzduit 13 astronauți pe cont propriu, când șapte nou-veniți s-au alăturat stației după ce au călătorit acolo la bordul Endeavour.

De asemenea, ISS a fost destul de aglomerată în luna aprilie a anului trecut, după ce trei nave spațiale au fost ancorate la ea în același timp, aducând un total de 11 astronauți. Unii dintre membrii echipajului au fost nevoiți să recurgă la somn în cele două capsule SpaceX Crew Dragon care erau ancorate în avanpost în acel moment.

Și odată cu zborurile spațiale umane devenind mai obișnuite, probabil că vom vedea recordul din această săptămână doborât mai devreme decât am crede.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării