main logo
1791

Cât consumă, de fapt, mașina ta de spălat: Aplicația îți dă răspunsul

Fie că ești un împătimit al salvării mediului ori doar îți dorești să faci economie, o aplicație care îți zice cât consumă mașina ta de spălat „e bună la casa omului”.

Cât consumă, de fapt, mașina ta de spălat: Aplicația îți dă răspunsulFoto: playtech.ro

În cazul în care nu știai, există o metodă extrem de facilă de a contoriza consumul mașinii tale de spălat, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Această metodă a fost explicată pas cu pas de un utilizator YouTube care, în prealabil, și-a pus aceeași întrebare ca tine: „cât curent electric consumă, de fapt, mașina de spălat?”.

Mașina de spălat, unul dintre consumatorii de curent electric importanți, din casa ta

Anul 2022 a venit „la pachet” cu facturi mai mari la electricitate, iar situația nu întrevede vreo îmbunătățire, pe viitor, de vreme ce, în lunile următoare, se preconizează noi și noi majorări, în ciuda așa-zisei plafonări.

Așadar, în lumina celor spuse adineauri, orice consum de electricitate începe să conteze, astfel că trebuie să găsim soluții pentru a optimiza costul, astfel încât, la sfârșitul lunii, să mai rămânem cu ceva bani în buzunare.

Conform unui clip publicat pe YouTube de Mini Tehnicus, o aplicație ar reuși performanța de a monitoriza consumul de energie electrică al mașinii tale de spălat.

Potrivit acestei aplicații instalate pe telefonul mobil, poți ține evidența consumului și poți afla câți kWh poate să consume mașina de spălat, în funcție de programul de spălare folosit.

S-a constatat că programele mai lungi, cele de aproximativ 3 ore, pot consuma 1,51 kWh, de vreme ce unul de o oră și ceva, 0,64 kWh. Programul de spălat articole sportive (scurt, de 35 de minute – plus, minus) a înregistrat un consum de 0,94 kWh.

În concluzie, se poate spune că mașina de spălat deține o medie de consum de 1 kWh, ceea ce s-ar traduce în bani prin suma de 1 leu, în condițiile prețurilor actuale.

Rămâne de văzut cum se va schimba situația, în lunile următoare, în contextul majorării așteptate ce ar putea să genereze facturi uriașe.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării