main logo
380

Câștigătorii concursului de robotică First Lego League Moldova 2019 au fost premiați

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Andrei Chistol, a participat la cea mai importantă competiție națională în domeniul roboticii, dedicată copiilor și adolescenților de 9-16 ani.

Câștigătorii First Lego League Moldova ediția 2019 au fost premiați

Potrivit MECC, În cadrul ceremoniei de premiere, care a avut loc în 16 martie, oficialul a înmânat echipei câștigătoare – Robo Rangers, un certificat în valoare de 50.000 lei, transmite Știri.md.

În discursul său, oficialul i-a felicitat pe toți participanții pentru efortul depus în organizarea și desfășurarea evenimentului, dar mai cu seamă pentru interesul acestora față de științele exacte, în general, și robotică, în special. 

Introducerea modulelor obligatorii de „Robotică”, începând cu clasele a IV-a, și de „Educație digitală” în cadrul disciplinei școlare „Educație tehnologică”începând cu clasele a I-a, vine să confirme justețea demersului Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de a pune accent pe dezvoltarea competențelor digitale la toate treptele învățământului general. 

Or, în prezent  este aproape imposibil de imaginat desfășurarea procesului educațional fără folosirea dispozitivelor multimedia, deopotrivă de către cadrele didactice și de către elevi”, a declarat oficialul.

Ediția a V-a a „First Lego League Moldova” a întrunit peste 550 de elevi și 80 de antrenori, iar 32 de echipe au acces în Marea Finală a concursului. Echipa câștigătoare va reprezenta Republica Moldova la campionatul european care va avea loc la Izmir, Turcia.

În acest an, participanții la concurs au reflectat în proiectele lor tematica „Into Orbit”. În cadrul competiției respective participanții proiectează, construiesc, programează și testează un robot autonom, aplică concepte din știință și matematică, realizează o cercetare și elaborează soluții inovatoare pentru rezolvarea unor probleme reale, lucrează în echipe și dezvoltă aptitudini importante pentru carieră și viață.

Concursul „First Lego League Moldova” se desfășoară sub patronajul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, fiind organizat de către Proiectul de Competitivitate Moldova și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor (ATIC), cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID) și a Guvernului Suediei în cadrul Programului național de studiere a roboticii „ROBOCLUB”.

First Lego League este cea mai importantă competiție din domeniul tehnologiei și roboticii dedicată copiilor și adolescenților cu cu vârsta cuprinsă între 9 și 16 ani, care se desfășoară în prezent în 98 de țări, cu participarea anuală a peste 300.000 de elevi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării