main logo
598

Buletinul de știri al unui post de televiziune rus, prezentat de robot

Viitorul e tot mai aproape. Buletinul de știri al unui post de televiziune din Rusia a fost în premieră, prezentat de un robot.

Buletinul de știri al unui post de televiziune rus, prezentat de robot

Deși încă nu are mâini sau picioare, acesta arată aproape identic cu un om adevărat și este unul dintre puținii în lume care posedă intelect artificial, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Infățișarea robotului a fost proiectată de specialiștii de la Hollywood în baza chipului creatorului său – inginerul Alexei Iujakov. Pentru mai multă credibilitate, pe fața mășinăriei a fost îmbrăcată o mască de silicon, o perucă și barbă. De mimica robotului răspund 35 de sensori, care pot imita peste 20 de emoții omenești.

„Duma de Stat va examina astăzi în prima lectură proiectul de lege privind apărarea cetățenilor pe piața serviciilor micro-financiare, care în ultimii ani a suferit scandaluri multiple”, Alex, robot-prezentator.

În viitor, inginerii urmează să-i instaleze mâini și picioare, pentru ca androidul să poată lucra și la alte posturi de muncă. La moment, au fost comandați deja 12 roboți de acest tip. Nu este pentru prima dată când un robot citește știrile. În toamna anului trecut, un post de televiziune din China l-a introdus pe noul său prezentator, proiectat de o agenție locală.

„Voi lucra fără oprire pentru a vă informa în timp ce textele vor fi introduse non-stop în sistemul meu. Abia aștept să vă arăt buletine de știri noi.”

Potrivit unui studiu publicat anterior de revista Forbes, către anul 2035 roboții vor putea fi angajați oficial și se așteaptă că vor lucra în același regim cu oamenii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării