main logo
328

Boxerul Alexandru Paraschiv a învins la limită în primul meci de la Europenele U-22

Boxerul moldovean Alexandru Paraschiv (64 kg) a învins ieri, la Campionatul European Under-22 de la Vladikavkaz (Federația Rusă), prin decizie împărțită (3-2) în primul meci disputat.

Alexandru Paraschiv a învins la limită în primul meci de la U-22

El l-a învins, la limită, pe pugilistul maghiar Richard Kovacs. Următorul său adversar va fi mâine, 10 martie, Deniel Krotter (Germania), transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Astăzi, vor intra în ring trei boxeri moldoveni. Nicolae Bucșa (69 kg) se va duela cu Laszlo Kozak (Ungaria). Andrei Vreme (75 kg) îl va înfrunta pe Gabriel Dossan (Irlanda), iar Andrei Zaplitnâi (91 kg) va boxa cu Jiri Havel (Cehia). 

”Voi da totul ca să am o evoluție bună”, a declarat pentru agenție în ajunul deplasării la campionat Andrei Zaplitnâi.

Mâine se vor mai duela Dumitru Coșciug (81 kg), Dorin Bucșa (60 kg), iar poimâine – Victor Vacula (56 kg).

„Turneul de la Vladikavkaz este rezervat, în fond, boxerilor care au premise să producă surprize şi la alte competiţii internaţionale de anvergură, au şanse să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020)”, a declarat pentru agenţie, arbitrul AIBA, Anatol Caigorodov, reprezentant al Federației naționale de profil la acest campionat.

Europenele Under-22 se vor desfăşura până pe 14 martie. Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării