main logo
273

Boeing a trimis către NASA o idee pentru programul Artemis

Pentru acest lander, inginerii Boeing pleacă de la colaborările anterioare cu NASA pentru proiectele dedicate staţiei Spaţiale Internaţionale.

Boeing a trimis către NASA o idee pentru programul Artemis

NASA vrea ca programul Artemis să readucă astronauţii americani pe suprafaţa Lunii în viitorul apropiat, mai exact în anul 2024, şi pentru un scop atât de amiţios este nevoie de resurse şi şi capacitatea de a inova, transmite Știri.md cu referire la descopera.ro.

Dată fiind complexitatea operaţiunile şi tehnologiei necesare unei noi aselenizări, NASA a început să externalizeze o parte dintre acestea. 

O parte importantă a programului Artemis va fie reprezentat de către landerul care va duce astronauţii pe suprafaţa Lunii. 

Boeing, una dintre companiile cu care NASA a mai colaborat, a trimis către agenţia spaţială o idee de astfel de navă, notează Space.

Inginerii care lucrează la Boeing au plecat de la celelalte proiecte în care a colaborat cu NASA pentru a proiecta acest lander, printre care se numără sistemul de rachete Space Launch System. 

De asemenea, compania va folosi şi proiectul şi inovaţiile tehnologice ale capsulei Starliner, dezvoltată de către comapnie în mod independent.

„Folosind capacitatea de desprindere de la sol a Space Launch System (SLS) de la NASA, am dezvoltat o abordare care reduce numărul etapelor către Lună, oferind în acelaşi timp cea mai sigură şi directă cale către suprafaţa lunară”, explicat Jim Chilton, vicepreşedinte în cadrul Boeing.

Lander-ul integrat al lui Boeing se poate deplasa de pe orbita lunară la suprafaţă fără o etapă suplimentară de transfer sau <<remorcă spaţială>>,  simplificând paşii către o aterizare reuşită”, au scris reprezentanţii companiei într-un comunicat de presă.

În data de 30 septembrie a acestui an, NASA a anunţat că acceptă idei şi proiecte pentru landere care să fie folosite în programul Artemis din parte companiilor private. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării