main logo
624

Banii câștigați de Apple din telefoane îți arată cât de mult ”te fură”

Dacă mai avea cineva vreun dubiu vizavi de cota de profit astronomică asociată de Apple fiecărui model de iPhone, cel mai recent studiu al celor de la Counterpoint spulberă orice mit pe marginea subiectului.

Banii câștigați de Apple din telefoane îți arată cât de mult ”te fură”

Apple nu s-a aflat niciodată în fruntea clasamentului global de mobile, când vine vorba de unități vândute. În schimb, a reușit să domine din totdeauna partea de profitabilitate pe acest segment de piață, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

La vânzări, de aproximativ un an, se află în urma celor de la Huawei, iar Samsung nu pare să coboare vreodată de pe prima poziție a podiumului. Dacă ignori însă telefoanele comercializate și te uiți doar la banii câștigați, Apple a găsit rețeta perfectă pentru a-și exploata brandul în cel mai profitabil mod cu putință.

Cele două grafice alăturate sintetizează într-un mod cât se poate de eficient modul în care Apple se îmbogățește din iPhone-uri la suprapreț. Ca referință, în cel de-al doilea trimestru al acestui an, gigantul din Cupertino a obținut nu mai puțin de 62% din tot profitul aferent acestui segment de piață. Din încasări de aproximativ 30 de miliarde de dolari, profitul net obținut a fost de șase miliarde de dolari.

Samsung face eforturi să-și mențină un grad decent de profitabilitate pe această zonă, dar, în ultimii trei ani, s-a aflat pe o pantă descendentă. Cu alte cuvinte, câștigă din ce în ce mai puțini bani, chiar dacă unitățile vândute sunt mai multe ca în trecut. Doar 17% din profitul aferent vânzării de smartphone-uri a ajuns la sud coreeni în cel de-al doilea trimestru al acestui an. În privința chinezilor, Huawei și Xiaomi au înregistrat creșteri demne de toată atenția.

Trecând peste detaliile de mai sus, Apple a mai înregistrat o victorie care nu trebuie neglijată. Aproape toate telefoanele mai scumpe de 800 de dolari de pe mapamond au plecat dintr-un depozit al companiei conduse de Tim Cook. Pe zona de 600 – 800 de dolari, vânzările sunt împărțite între Samsung cu 41% și Apple cu 44%..

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării