Băncile vor putea bloca telefonul dacă nu plătești ratele la credit
11 noiembrie, 00:01
580
1
Băncile vor putea bloca telefonul dacă nu plătești ratele la credit
11 noiembrie, 00:01
580
1

Google a dezvoltat o aplicație denumită Device Lock Controller ce a stârnit comentarii pe XDA-Developers, GSMarena etc.

O astfel de aplicație îți blochează telefonul dacă ai rămas în urmă cu plata la bănci, operatori de telecomunicații etc., transmite Știri.md cu referire la gadget.ro.

De obicei, dacă nu plătești o factură către operator ești lăsat fără acoperire în rețea, dar poți avea acces la funcțiile smartphone-ului, de la cameră și până la internet (printr-o conexiune Wi-Fi).

În cazul de față ți se blochează accesul la funcțiile de bază ale telefonului prin API-ul DeviceAdminService. Este fix sistemul folosit și pe smartphone-urile înrolate în Android Enterprise.

Aplicația a fost lansată în iunie, iar ultima actualizare este de pe 21 octombrie. Nu are cine știe ce descărcări, peste 100 (cel mai probabil, realizate de curiozitate de către cei ce au descoperit aplicația pe site-urile mai sus menționate).

Cei ce se gândeau să nu-și plătească ratele la smartphone, vor avea o supriză în viitor când telefonul se va transforma într-o cărămidă la purtător.

Telefonul a devenit fereastra de comunicare cu lumea din jurul nostru, dispozitivul all-in-one pentru internet & informație de orice fel, comunicare cu cei apropiați, muzică etc.

Nu cred că vor fi multe comentarii pozitive față de această aplicație a Google.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter