136
0
Apple va lansa serviciul de streaming TV pe 1 noiembrie
136
0

Apple a anunţat marţi că serviciul de streaming TV va fi lansat pe 1 noiembrie, la un preţ de 4,99 de dolari pe lună, gigantul industriei de tehnologie marcând un moment de cotitură, de la care se va axa pe servicii la fel de mult ca pe producţia de hardware şi de software.

Apple TV+ va fi disponibil în 100 de ţări, iar cumpărătorii de iPhone, iPad sau computere Mac vor beneficia de gratuitate pentru acest serviciu timp de un an, transmite Știri.md cu referire la news.ro.

În familie, până la şase membri ai acesteia vor beneficia de acelaşi abonament.

Între show-urile originale se vor afla “See” şi “The Morning Show”, având în distribuţie pe Jason Momoa şi Alfre Woodard şi produse de Reese Witherspoon şi Jennifer Aniston.

Apple urmează să prezinte în cadrul evenimentului de toamnă al companiei actualizări anuale pentru iPhone, care vor include probabil noi funcţii ale camerelor video, dar puţine schimbări majore, compania urmând să lanseze anul viitoar telefoane 5G, potrivit analiştilor. 

În schimb, în centrul atenţiei se află servicii precum conţinutul de televiziune, la care va participa Oprah Winfrey, care vor concura cu serviciile de streaming ale Netflix şi Walt Disney.

În timp ce iPhone-urile formează încă peste jumătate din vânzările Apple, evenimentul de marţi ar putea să le elimine de pe scena principală, după un deceniu în care s-au aflat în lumina reflectoarelor.

Astfel, la evenimentul de toamnă organizat la Steve Jobs Theater din Cupertino, California, dedicat de obicei dispozitivelor flagship, Apple cimentează un al treilea element al companiei: hardware, software şi servicii.

Noua strategie, pe care Apple a anunţat-o la un eveniment din luna martie, la care a oferit unele detalii despre serviciul de streaming TV, survine în condiţiile în care vânzările de iPhone-uri au scăzut în termeni anuali, în ultimele două trimestre fiscale, iar investitorii sunt concentraţi pe potenţialul de creştere al serviciilor.

Apple a mai anunţat serviciul de jocuri video, Apple Arcade, care va fi inclus în App Store şi disponibil din 19 septembrie, la un preţ de 4,99 de dolari pe lună, cu o lună gratuită, pentru testare.

“Este prima oară când vedem strategia Apple cu toate cele trei componente ale afacerii”, a declarat Ben Bajarin, analist la Creative Strategies.

Prin conţinutul de streaming, Apple intră pe un segment aglomerat. De la evenimentul din luna martie al Apple, Walt Disney a anunţat deja un serviciu de 6,99 de dolari pe lună care va oferi conţinutul emblematic pentru copii.

Fără să deţină o bibliotecă proprie de conţinut de televiziune, Apple va comercializa serviciul de streaming Apple TV+, în timp ce este deja revânzător pentru alte canale, precum HBO, şi obţine o parte din vânzări.

Bajarin a spus că provocarea pentru Apple este să convingă consumatorii că familia sa de dispozitive, de la boxe la telefoane, sunt cele mai potrivite pentru a urmări show-uri, chiar dacă Netflix urmează să ofere un sistem integrat de vizionare. 

Netflix va rămâne disponibil ca aplicaţie pe dispozitivele Apple, iar programele sale apar în rezultatele căutărilor pe aplicaţia Apple TV.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter