main logo
1439

Apple MacBook Air M1: Cum arată și ce poate noul laptop lansat de Apple

Apple a lansat noul notebook MacBook Air 2020, primul prevăzut cu un microprocesor proiectat de Apple, numit M1.

Apple MacBook Air M1: Cum arată și ce poate noul laptop lansat de Apple

M1 este primul procesor în house Apple care folosește tehnologia ARM, transmite Știri.md cu referire la gadgetreport.ro.

Apple promite o performanţă de până la 3.5 ori mai mare faţă de predecesor şi o grafică de până la 5 ori mai rapidă.

Noul Apple MacBook Air M1 vine cu un design subțire și elegant, fără modificări importante față de generația anterioară, însă cu schimbări semnificative la capitolul procesare și autonomie.

Ecranul de 13,3 inchi oferă o rezoluţie de 2560 x 1600 pixeli (Retina Display), cu suport pentru spaţiul de culoare P3 şi luminozitate de 400 de nits.

MacBook Air 2020 se remarcă prin procesorul  M1, un model ARM care promite o performanţă de până la 3.5 ori mai mare faţă de predecesor şi o grafică de până la 5 ori mai rapidă.

Apple afirmă că M1 are rolul să fie atât eficient cât şi rapid, să îmbunătăţească viaţa bateriilor, iar cea mai nouă versiune a sistemului de operare al Apple să fie conectată la procesor.

Noul cip marchează o îndepărtare de tehnologia Intel, care a fost folosită pe computerele Mac timp de aproape 15 ani.

Dincolo de puterea de procesare, MacBook Air 2020  se laudă și cu autonomia generoasă, de până la 18 ore. În esență,  Apple afirmă că notebook-ul oferă 15 ore de web browsing şi 18 ore de playback video offline, în medie cu 6 ore mai mult decât generația precedentă.

Dincolo de autonomie și procesor, noile laptopuri prezintă memorii RAM de până la 16 GB şi stocare SSD la 2 TB. SSD-urile sunt de două ori mai rapide decât la generația anterioară.

Notebook-ul Apple include WiFi 6, Touch ID și două porturi Thunderbolt cu suport USB 4.

Apple MacBook Air M1 rulează sistemul de operare macOS Big Sur.

Prețurile pornesc de la 999 de dolari, pentru varianta cu 8 GB RAM şi 256 GB stocare. Notebook-ul va fi disponibil în Space Gray, Auriu, Argintiu.

Specificatiile complete le vedeti AICI.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării