main logo
479

Apple lansează noi tablete: Ce oferă iPad mini și iPad Air

Apple a anunțat pe 18 martie, fără tam-tam, noi iPad-uri care completează portofoliul de tablete al companiei.

Apple lansează noi tablete: Ce oferă iPad mini și iPad Air

Pe 25 martie, Apple ține un eveniment de lansare unde este de așteptat să-și prezinte noile servicii de streaming, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Odată cu acestea era de așteptat să vedem și produse noi hardware precum noi iPad-uri, încărcătorul wireless AirPower, dar și o nouă versiune a căștilor AirPods.

Compania a decis să prezinte mai devreme noile produse, chiar pe site, fără a organiza un eveniment de lansare. Așadar, Apple își completează portofoliul de tablete cu Air și mini.

iPad Air este o tabletă cu o diagonală de 10,5 inci ce cântărește 456 de grame și are o grosmie de 6,1 mm. Acesta este dotată cu procesorul A12 Bionic cu neural engine care ar trebui să crească performanța tabletei. De asemenea, display-ul Retina are o rezoluție de 2224 x 1668 pixeli și vine cu tehnologia True Tone.

Air are o cameră pe spate de 8 MP, capabilă de filmare 1080p, și o cameră frontală de 7 MP. Poate avea un spațiu de stocare de 64 GB sau 256 GB, iar autonomia bateriei ar fi undeva la 10 ore de utilizare.

Numele „Air” din denumire este justificat de faptul că este cu 13 grame mai ușor decât iPad-ul normal și cu 1,4 mm mai subțire. Prețul de pornire al lui Air este de 499 de dolari în SUA. Air revine la Apple după ce acum doi ani iPad Air 2 a fost înlocuit cu modelul numit simplu iPad, iar diagonala a crescut de la 9,7 la 10,5 inci.

Bineînțeles, are suport pentru Apple Pencil dacă-ți place să scrii cu pixul pe tabletă.

A doua tabletă prezentată este iPad mini, un dispozitiv de 7,99 de inci ce are la bord același procesor A12 Bionic. Și acest produs este dotat tot cu display Retina (cu 25% mai luminos decât vechiul ecran al acestei versiuni), cu tehnologie True Tone și primește suport pentru Apple Pencil. 

De asemenea, tableta poate avea 64 GB sau 256 GB spațiu de stocare. Prețul de pornire este de 399 de dolari.

Ambele tablete au în continuare senzorul de amprentă Touch ID, mufă de căști și încărcare prin Lightning port. De acum portofoliul companiei va arăta așa: Pro 12,9 inci, Pro 11 inci, Air 10,5 inci, iPad 9,7 inci, mini 7,9 inci.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării