main logo
490

Apple lansează cele mai scumpe modele MacBook Pro de până acum

Ne-am fi aşteptat ca noile modele de computere MacBook Pro să fie lansate odată cu sistemul de operare macOS Mojave, însă Apple ne-a făcut o surpriză şi le-a dezvăluit în cadrul unui eveniment „secret”.

Apple lansează cele mai scumpe modele MacBook Pro de până acum

 Astfel, laptop-urile sale ajung cu configuraţiile „la zi”, beneficiind de cele mai noi şi mai puternice procesoare de la intel şi de o tastatură nouă, care ar trebui să ofere o experienţă de utilizare mai plăcută, transmite Știri.md cu referire la descopera.ro.

La exterior nu s-a schimbat nimic. Noile MacBook Pro-uri sunt realizate folosind aceeaşi carcasă care a debutat în 2016. Vorbim despre computere foarte subţiri, care folosesc exclusiv port-uri USB Type-C, cu tastatura cu switch-uri „Butterfly” şi cu un touchscreen deasupra tastelor. De asemenea, preţul de pornire a rămas neschimbat, cu un preţ de 1.799 dolari pentru MacBook Pro-ul de 13” şi 2.399 dolari pentru cel de 15”. Varianta MacBook Pro 13” fără Touch Bar nu pare să fi fost actualizată.

Diferenţele sunt însă ascunse sub carcasă. De exemplu, tastatura este acum mai silenţioasă decât în trecut. Apple nu doreşte să dezvăluie cum a reuşit să realizeze acest lucru, însă faptul că tastatura produce mai puţin zgomot nu pare să rezolve adevărata problemă a modelului precedent: faptul că tastele pot rămâne blocate. Probabil că această problemă va fi rezolvată într-o revizie următoare. Momentan, toate computerele Apple cu tasataturi Butterfly beneficiază de garanţie extinsă pentru această componentă de până la patru ani.

 Procesoarele de pornire pentru noile dispozitive sunt Intel Core i5 quad-core la 2,3 GHz pentru modelul de 13” (echipat cu GPU Intel Iris Pro 655 şi 128 MB eDRAM) şi Intel Core i7 hexa-core la 2,2 GHz pentru modelul de 15”. Varianta cu ecran mai mic poate fi configurată cu procesor i7 de până la 2,7 GHz, în timp ce modelele de 15” pot fi echipate chiar şi cu noile procesoare Core i9 cu frecvenţe de 2,9 GHz cu boost la 4,8 GHz.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării