main logo
759

Apple, într-un nou scandal despre baterii de iPhone: Ce scuză au găsit

Apple a fost implicată în mai multe scandaluri de proporții globale în ultimii ani, iar cel mai recent dintre ele vizează înlocuirea bateriilor la iPhone într-un service care nu este oficial.

Apple, într-un nou scandal despre baterii de iPhone: Ce scuză au găsit

S-a dovedit în mai multe situații în trecut faptul că Apple face eforturi supraomenești pentru a te convinge să nu-ți repari gadgeturile producătorului decât la un service autorizat, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

În mod previzibil, de cele mai multe ori, o reparație la Apple este semnificativ mai scumpă decât în altă parte.

Gigantul din Cupertino a pierdut și un proces în acest sens în Statele Unite intitulat sugestiv ”dreptul la reparație”. 

Subiectul procesului a constat în faptul că gigantul condus de Tim Cook trebuie să furnizeze componente originale service-urilor care își doresc să repare terminale Apple.

Cu toate acestea, în urmă cu aproximativ o săptămână, a ieșit la iveală o nouă practică a americanilor de a descuraja înlocuirea bateriei la un alt service decât cele recomandate și certificate de Apple. 

Din câte se pare, dacă îți schimbi bateria pentru a-ți îmbunătăți performanța smartphone-ului din dotare, vei întâmpina mesajul din captura de ecran de mai jos la secțiunea de sănătate a bateriei din meniul Configurări. 

Este vorba de un mesaj de eroare prin care ți se atrage atenția că este posibil ca bateria din telefonul tău să nu fie originală. Din acest motiv, nu-ți mai este afișat gradul de uzură al acumulatorului.

”Luăm siguranța clienților noștri foarte în serios și vrem să ne asigurăm că orice înlocuire de baterie este realizată cum se cuvine. 

Sunt acum peste 1.800 de furnizori de service autorizat Apple în Statele Unite, iar clienții noștri au acces facil la reparații de calitate. 

Anul trecut am introdus o funcție prin care sunt notificați clienți, când nu putem verifica dacă o bateire nouă și autentică a fost instalată de către un tehnician certificat de Apple în procesul de reparare. 

Această informație este acolo pentru a ne proteja clienții de baterii folosite, de slabă calitate sau deteriorate, pentru că ar putea duce la probleme de siguranță și performanță. 

Notificarea nu afectează abilitatea utilizatorului de a-și folosi telefonul după o reparație neautorizată.”, se arată în comunicatul Apple pe marginea subiectului.

Cu alte cuvinte, în cazul în care te vei confrunta pe viitor cu mesajul respectiv, chiar și dacă noua baterie din iPhone-ul tău este originală, vei trăi cu stresul că poate este deteriorată, uzată și îți pune siguranța în pericol.
baterie schimbata apple

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării