main logo
389

Apple este investigată pentru că nu te lasă să-ți repari singur iPhone-ul

Compania Apple este din nou în vizorul autorităților și este acuzată de monopolizarea pieței de reparare a dispozitivelor.

Apple e investigată pentru că nu te lasă să-ți repari singur iPhone-ul

Investigația antitrust a fost lansată de Comisia Judiciară a Camerei Reprezentanților din Statele Unite și urmărește să cerceteze dacă gigantul tech are un comportament anticompetitiv pe piață, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

În primul rând, se va concentra pe monopolul pe care Apple l-ar avea pe piața de reparații. Compania este cunoscută pentru repetatele eforturi prin care a urmărit să reducă posibilitatea utilizatorilor dispozitivelor sale să le repare pe acestea pe cont propriu.

Service-urile de reparații independente au declarat în repetate rânduri că Apple s-a angajat în comportament anticompetitiv prin refuzul său de a vinde componente service-urilor „neautorizate” de către companie.

Apple spune că măsurile pe care le ia sunt numai în interesul tău. Te-ar proteja astfel de reparații nereușite sau de țepele pe care le-ai putea primi de la magazinele neautorizate. 

De altfel, cei mai mulți dintre clienții companiei ar prefera să aibă totuși dreptul de a-și repara propriile dispozitive.

Acum, autoritățile au lansat o investigație în acest sens.

Ce urmărește să afle Comisia de la Apple

Autoritățile au o serie de cereri pentru compania americană și vor să obțină mai multe informații de la 14 executivi. Printre aceștia se numără și Tim Cook, CEO-ul companiei.

Informațiile pe care Comisia vrea să le afle sunt legate în principal de restricțiile pe care Apple le-a impus pentru a reduce reparațiile din afara service-urilor sale autorizate. 

Acestea includ orice reguli sau restricții prin care compania a interzis anumite reparații. De asemenea, autoritățile americane vor detalii și despre mai multe decizii pe care compania le-a luat de-a lungul timpului.

Apple este obligată să ofere toate aceste informații în decurs de o lună, până la data de 14 octombrie.

Recent, compania a făcut pași înspre o mai mare libertate a utilizatorilor în ceea ce privește reparația dispozitivelor. Rămâne de văzut ce vor descoperi autoritățile prin această investigație.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării