main logo
345

Apple continuă disputa cu UE în privinţa taxei de 14 miliarde de dolari

Apple a acuzat Comisia Europeană că i-a înțeles greșit modul de a face afaceri, în a doua zi a procesului în care contestă dispoziția comisiei Comisiei Europene de a plăti taxe suplimentare în valoare de 14 miliarde de dolari, anunță Ruers.

Apple continuă disputa cu UE în privinţa taxei de 14 miliarde de dolari

Cazul se concentrează pe facilitățile fiscale acordate de Irlanda către două companii ale Apple din țară, Apple Sales International și Apple Operations Europe, care au redus obligaţiile fiscale ale companiei pentru mai mult de două decenii - până la 0,005% în 2014, potrivit Comisiei Europene, transmite Știri.md cu referire la stiripesurse.ro.

Apple contestă acest lucru.

Comisia a dispus companiei americane în 2016 să plătească 13 miliarde de euro (14,4 miliarde de dolari) reprezentând impozite datorate Irlandei. 

Însă Apple și Irlanda, a cărei economie beneficiază de prezența mai multor firme multinaționale, contestă decizia la Curtea Generală Europeană, a doua instanță a uniunii.

Miezul disputei sunt afacerile derulate de multinaționale în Irlanda, nu exclusiv cazul Apple, susţinte avocatul companiei, Daniel Beard.

„Da, CEO-ul Apple, Tim Cook, a spus că au fost luate decizii în Irlanda, dar nu decizii strategice”, a spus avocatul, referindu-se la mărturia lui Cook în cadrul unei audieri a Senatului Statelor Unite din 2013, care a constituit un element cheie în cazul Comisiei.

Apple nu a încheiat o convenție specială cu autoritățile irlandeze în schimbul creării de locuri de muncă, a adăugat Beard.

„Comisia şi-a depăşit atribuţiile spunând basme despre nişte beneficii acordate pentru ocuparea forței de muncă. Nu are dovezi, este greșit. Nu a fost nicio înțelegere specială. Irlanda a impozitat corect filialele irlandeze. Nu a existat nicio derogare de la regulile normale”, a conchis avocatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării