main logo
433

Apple ar putea unifica aplicaţiile pentru iPhone, iPad şi sisteme Mac OS

Potrivit unor zvonuri rămase deocamdată neconfirmate oficial, Apple plănuieşte să combine aplicaţiile pentru iPhone, iPad şi sisteme Mac OS, încât acelaşi cod executabil să poată rula pe oricare dintre aceste dispozitive.

Apple ar putea unifica aplicaţiile pentru iPhone, iPad şi sisteme Mac OS

Similară iniţiativei luate de Microsoft în urmă cu câţiva ani pentru introducerea formatului Universal Windows Platform, măsura ar reduce dramatic efortul dezvoltatorilor pentru lansarea de aplicaţii destinate ecosistemului de produse Apple, transmite Știri.md cu referire la go4it.ro.

Împărţit pe trei etape, planul gândit de Apple ar urma să fie pus în practică după jumătatea acestui an, asistând dezvoltatorii cu uneltele software necesare pentru portarea aplicaţiilor de iPad pentru folosirea cu PC-uri MAC. 

A doua etapă începe în anul 2020 şi presupune aducerea aplicaţiilor pentru iPhone în catalogul App Store pentru mac OS. 

Ultima etapă se va încheia în anul 2021, toate aplicaţiile nou create având la bază formatul universal.

Totuşi, reciproca nu se aplică aplicaţiilor native pentru macOS, acestea fiind pur şi simplu prea mari pentru a rula în bune condiţii pe dispozitive iPhone.

Rămâne de văzut dacă Apple va reuşi acolo unde Microsoft a dat greş. 

Cert este că adaptarea aplicaţiilor pentru a funcţiona pe dispozitive cu trăsături vast diferite, fără a frustra utilizatorii cu modificări ample la partea de interfaţă şi funcţionalitate, nu va fi deloc uşoară. 

De altfel, Microsoft a şi abandonat această idee, lăsând formatul UWP doar ca soluţie opţională pusă la dispoziţia dezvoltatorilor. În schimb, este încurajată aducerea aplicaţiilor desktop în Microsoft Store.  

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării