main logo
372

Apple anunţă noile versiuni de sisteme de operare pentru produsele sale

Apple a anunţat în această seară noile sale versiuni de sisteme de operare pentru gamele de dispozitive iPhone, iPad, Mac, Apple TV şi Apple Watch.

Apple anunţă noile versiuni de sisteme de operare pentru produsele sale

Pentru prima dată, Appe separă sistemul de operare de pe tablete de versiunea principală de iOS, în 2019 urmând să debuteze iPadOS, un software specializat pentru ecrane tactile de dimensiuni mari, transmite Știri.md cu referire la Go4it.ro

Nici restul sistemelor de operare Apple nu au fost ignorate, iOS, macOS, tvOS şi watchOS primind actualizări importante.

Apple a pornit conferinţa cu primul trailer pentru un nou serial pentru Apple TV+, noul său serviciu de streaming pentru filme şi seriale. 

Serialul se numeşte For All Mankind şi spune o poveste alternativă a istoriei anilor 60, ruşii fiind primii care ajung pe Lună, înaintea americanilor. Acesta este realizat de creatorul serialului Battlestar Galactica şi producătorul Star Trek, Ronal D. Moore.

tvOS 13

Primul sistem de operare actualizat despre care Apple a vorbit în cadrul conferinţei sale este tvOS. Acesta va primi profiluri de utilizatori, fiecare în parte având acces la propriile preferinţe şi recomandări din aplicaţiile Apple TV şi Apple Music.

tvOS va primi şi posibilitatea de a afişa versurile melodiilor din Apple Music pe ecran în timp real, asemeni unui software de karaoke.

Pentru Apple Arcade, serviciul de gaming de la Apple, tvOS va primi suport pentru două gamepad-uri foarte populare, livrate cu consolele Xbox One şi PlayStation 4.

În rest, la nivel de interfaţă şi funcţionalitate, tvOS va rămâne în mare parte neschimbat.

watchOS 6

watchOS va primi mai multe noi „feţe” pentru ceas. Gradient, Numerals, Digital Face, California Dial şi Solar Phase, fiecare oferind un design unic şi noi complicaţii, cât şi elemente interactive.

iOS 13

Apple spune că 97% dintre utilizatori sunt mulţumiţi de iOS 12 şi că 85% dintre dispozitivele Apple de pe piaţă rulează cea mai recentă versiune, în comparaie cu 10% în ograda Android Pie.

iOS 13 va fi concentrat pe performanţă. Apple spune că deblocarea cu Face ID este cu cu 30% mai rapidă decât pe iOS 12. De asemenea,  aplicaţiile vor fi cu 50% mai mici, iar update-urile cu 60% mai mici. În consecinţă, lansarea aplicaţiilor este de două ori mai rapidă.

iPadOS

iPadOS este un nou sistem de operare, diferit de iOS. Acesta continuă să se separe de cel dedicat telefoanelor, oferind o interfaţă nouă, adaptată ecraelor tactile de dimensiuni mari, cu posibilitatea de a afişa mai multe aplicaţii pe ecran, cu meniuri contextual şi funcţii drag & drop avansate, orientate în principal pentru productivitate.

macOS Catalina

Noua versiune de macOS se numeşte Catalina şi va modifica câteva aspecte ale sistemului de operare pentru dispozitivela Mac.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării