main logo
560

Apple a lansat cea mai nouă versiune iOS 13: Arată ce aplicații te urmăresc

Apple a lansat oficial cea mai nouă versiune a sistemului său de operare, iOS 13, și vine cu o serie de schimbări în felul în care îți folosești telefonul.

Apple a lansat noua versiune iOS 13: Arată ce aplicații te urmărescFoto: 9to5mac

Una dintre îmbunătățirile de pe sistemul de operare o reprezintă un strat în plus de securitate. Astfel, aplicațiile sunt nevoite să-ți ceară acordul înainte să folosească Bluetooth-ul de pe telefonul tău, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Partea surprinzătoare este numărul foarte mare de aplicații care vor permisiunea să folosească Bluetooth-ul de pe dispozitiv. iOS 13 te ajută să vezi mai bine care sunt acestea și dacă merită sau nu să-i permiți să facă acest lucru. Mai ales că, în cazul unora, ți se va părea ciudat că au nevoie să-ți acceseze Bluetooth-ul. Un exemplu ar fi o aplicație pentru un magazin de haine.

Motivul pentru care aplicațiile vor să aibă permisiunea pentru Bluetooth este unul simplu: Prin intermediul acestuia, aplicațiile îți pot monitoriza locația folosind așa-numitele beacon-uri din magazine sau de pe stradă pentru a detecta când ești în apropiere.

Odată cu lansarea iOS 13, Apple devine mai strictă în ceea ce privește aplicațiile care solicită permisiunea pentru Bluetooth. Acestea îți vor solicita accesul înainte.

De asemenea, iOS 13 îți va permite și să vezi cât de des și în ce loc aplicațiile ți-au înregistrat locația.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării