main logo
749

Apple a dezvăluit o nouă schimbare radicală pentru iPhone

În ultimii ani, cele mai bune scurgeri de informații pe internet despre următorul iPhone au venit „din greșeală” chiar de la Apple, iar asta s-a întâmplat de prea mult ca să fie o coincidență.

Apple a dezvăluit o nouă schimbare radicală pentru iPhone

În prezent, vânzările de iPhone-uri sunt în scădere, iar Apple caută să stârnească puțin oamenii cu dezvăluiri despre următorul telefon al companiei, transmite Știri.md cu referire la Playtech.

Apple a depus un brevet de invenție care detaliază cum noile iPhone-uri vor putea să facă o fotografie, fără ca tu să mai apeși pe butonul de cameră. Mai mult, hardware-ul necesar pentru a realiza acest lucru a fost deja confirmat de Apple în noile iPhone-uri din 2019.

Brevetul Apple depus la Biroul de Brevete și Mărci din SUA detaliază o metodă prin care să se activeze în mod automat camera doar prin detectarea intenției de a face o poză sau un video. Practic, acestă nouă caracteristică funcționează prin detectarea mișcării utilizatorului atunci când își ridică iPhone-ul la nivelul ochilor, apoi scanează un subiect în proximitate. Dacă ambele criterii sunt îndeplinite camera se va deschide automat și tu vei putea face fotografia.

Pentru unii ar putea părea ca un fel de magie, iar pentru alții ar putea fi doar o tactică invazivă asupra intimității utilizatorului (Apple a promis că le va permite utilizatorilor să vadă doar fotografiile sau clipurile video pe care le-au făcut atunci, nu și pe altele din trecut. Pentru vizionarea tuturor fotografiilor este necesară deblocarea telefonului.

Detectarea mișcării se va face cu ajutorul accelerometrului găsit în iPhone, în timp ce detectarea subiectului se face cu un senzor de proximitate. În acest moment, iPhone-urile au senzori de proximitate pentru distanțe scurte (pentru fotografiile portret și pentru recunoașterea facială), dar Sony a dezvăluit un senzor foto 3D pentru distanță mare și a confirmat un parteneriat cu Apple.

Este o nouă tehnologie care ar putea determina ca utilizatorii de iPhone să cumpere noul model. Cei drept, nu toată lumea va fi încântată de un iPhone care poate deschide automat camera, dar va fi un subiect de discuție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării