main logo
598

Aplicația Microsoft care îți aduce telefonul direct pe calculator

Microsoft lansează o aplicație pentru Windows 10 care-ți permite să folosești sistemul telefonului direct pe calculator. Microsoft vrea să te scutească să mai ridici telefonul de pe masă când vrei să verifici ceva.

Aplicația Microsoft care îți aduce telefonul direct pe calculator

Aplicația se numește „Your Phone” și este compatibilă doar cu Windows 10. Apariția ei a fost dezvăluită în cadrul unei conferințe, iar cei de la Microsoft se laudă că aplicația va crea un fel de oglindă a telefonului direct pe PC. Adică vei putea să folosești telefonul de pe laptop, fără să ai telefonul lângă tine.

Your Phone e o aplicație atipică, în sensul că, de regulă, utilizatorii preferă mai degrabă să-și acceseze datele de pe PC de pe telefon, și nu invers, pentru că smartphone-ul este un dispozitiv mai accesibil. Microsoft vrea să te scutească să te mai ridici de la birou și să-ți cauți telefonul prin cameră ca să folosești WhatsAppsau să accesezi imaginile și alte fișiere din telefon. Cu câteva clicuri pe laptop, ai deja telefonul la îndemână.

Desigur, aplicația nu e chiar o noutate. Dell a încercat la începutul acestui an ceva asemănător, un program care-ți permitea să dai telefon și să vezi notificările direct de pe PC. Și aplicația celor de la Microsoft va include accesul la SMS-uri, la imagini și notificări. Ulterior, vor fi adăugate, probabil, și alte funcții.

Microsoft va testa aplicația Your Phone săptămâna aceasta, pentru a vedea cât de utilă va fi ca funcție adițională pentru Windows 10, scrie Playtech.

Pare să fie o perioadă plină de idei mărețe pentru marile companii americane de tehnologie. Azi, 8 mai, are loc evenimentul Google I/O, în care sunt prezentate cele mai importante realizări și actualizări ale companiei. Cap de listă este Android P, care va fi cel mai nou sistem de operare pentru dispozitivele mobile, dar și integrarea Inteligenței Artificiale în anumite aplicații Google, cum ar fi Google Photos.

Dacă tot Google s-a avântat să scoată la lumină produse noi pentru a atrage și mai mulți utilizatori, de ce să nu încerce și Microsoft ceva? Totuși, rămâne de văzut cât de utilă va fi aplicația Your Phone. Va stârni probabil interesul celor care lucrează la birou și nu vor să vadă șeful că stă, de fapt, pe telefon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării