main logo
452

Amazon vrea să-și încerce iarăși norocul cu un smartphone nou

Prima încercare a Amazon de a crea și de a-și vinde propriul smartphone a fost un eșec mare, însă compania este dispusă să încerce din nou.

Amazon vrea să-și încerce iarăși norocul cu un smartphone nou

Dave Limp, senior vice president of devices and services la Amazon, a declarat că Amazon este interesată să intre din nou pe piața smartphone-urilor, asta dacă vine cu o idee diferită pentru un astfel de dispozitiv, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

„Este o piață mare și ar fi interesant. Avem nevoie să continuăm să experimentăm, iar lucrurile cu care vrem să experimentă sunt cele care sunt cu adevărat diferite”, a spus el.

Același caz ar fi valabil și pentru un laptop Amazon. Dave Limp a spus că ar fi interesant de produs aceste două dispozitive, dar trebuie să fie unice, să aducă ceva nou în piață.

Amazon a lansat smartphone-ul Amazon Fire în 2014 doar ca să oprească producția un an mai târziu. La doar câteva luni de la lansare, reprezentanții companiei au recunoscut că veniturile au scăzut cu 170 de milioane de dolari din cauza telefonului Fire. În plus, compania a rămas cu multe telefoane pe stoc, în valoare de 83 de milioane de dolari.

Dave Limp a spus că telefonul Fire nu s-a vândut deoarece prețul cerut a fost prea mare (mai târziu acesta a fost redus). Mai târziu, el și-a schimbat opinia și a spus că Amazon nu a creat un produs îndeajuns de diferit față de competiție.

În luna iulie 2018, analiștii din industrie au început să speculeze cum că Amazon ar putea realiza din nou smartphone-uri, după ce acestă declarație a apărut în raporturile de venituri ale companiei. „Vrem ca oamenii să poată folosi Alexa oriunde s-ar afla”.

Benjamin Schachter, analist la Macquarie, a spus atunci că „Amazon va trebui să intre pe piața telefoanelor, fie direct, fie indirect, pentru a crește rata de adopție a Alexa”.

Să vedem dacă gigantul american este dispus să riște sau nu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării