main logo
347

Alphabet va trebui să plătească o amendă de 1,5 miliarde de euro

Gigantul Google a fost pedepsit cu a treia amendă în tot atâţia ani de către Uniunea Europeană, potrivit Business Insider.

Alphabet va trebui să plătească o amendă de 1,5 miliarde de euro

Compania deţinută de giantul Alphabet a fost amendată cu 1,49 miliarde euro miercuri de Comisarul european pentru Competivitate, Margrethe Vestager, pe fondul unor practici anti-competivitate sesizate în activitatea serviciului de advertising AdSense, transmite Știri.md cu referire la Businessmagazin.ro.

Vestager a anunţat amenda printr-o postare pe contul său de Twitter.

Ea a spus că Google a fost pedepsită pentru „practici ilegale în brokerajul cu advertising pentru a-şi cimentui poziţia dominantă de piaţă”.

„Nu ar trebui să facă asta – au refuzat consumatorilor dreptul de a alege produse inovatoare şi preţuri corecte”, adaugă ea.

Mai exact echipa condusă de Vestager a descoperit că gigantul Google includea „clauze restrictive în contractele” cu terţii, ceea ce interzicea rivalilor din piaţa motoarelor de căutare să plaseze publicitate pe acele website-uri care lucrau cu AdSense de la Google, potrivit unui comunicat de presă care anunţă decizia în mod oficial.  

Amenda vine după ce Google a primit o sancţiune record de 5 miliarde dolari în luna iulie a anului trecut pentru abuz de poziţie dominantă prin Android. Gigantul a mai fost amendat şi în septembrie 2017 cu 2,7 miliarde dolari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării