main logo
5368

Alertă pentru părinți: Un nou joc online îi împinge spre moarte pe copii

Alertă printre părinţii din Franţa, după ce autorităţile au anunţat că ancheta privind moartea suspectă a unui adolescent este pusă în legătură cu un joc online macabru, intitulat Momo Challenge, potrivit BFM TV. Jocul îi provoacă pe copii să facă gesturi nebuneşti.

Alertă pentru părinți: Un nou joc online îi împinge spre moarte pe copiiAlertă pentru părinți: Un nou joc online îi împinge spre moarte pe copii

Trupul adolescentului francez, în vârstă de 15 ani, a fost găsit în casa familiei sale, spânzurat cu un cordon de kimono. La interogatoriu, părinţii au fost cei care şi-au exprimat îndoiala că ar fi vorba de o sinucidere şi tot ei au sugerat că ar putea fi o legătura cu una dintre sarcinile extreme primite de la Momo Challenge, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Ipoteza a fost întărită şi de declaraţiile altor apropiaţi ai tânărului, care au afirmat că acesta avea pe corp zgârâieturi şi vânătăi, în urma altor "misiuni" primite de la partenerul online Momo. 

Un secretar pentru educație, care a stat de vorbă cu ministrul francez de interne, despre riscurile pe care le presupune acest joc, a relatat că „tineri sunt supuşi unei presiuni psihologice, fiind obligaţi să realizeze o serie de provocări multe dintre ele periculoase. În cazul nerealizării acestor misiuni,  victimele sunt ameninţate că datele lor personale şi fotografii private vor deveni publice, sau sunt chiar ameninţate cu moartea”, a spus Attal.

În India, situaţia este şi mai gravă. Guvernatorul statului Delhi a trimis o circulară către directorii tuturor şcolilor, prin care le cerea să-i avertizeze pe elevi şi pe părinţi asupra pericolului pe care-l reprezintă jocul online ‘Momo Challenge’. Potrivit oficiallului indian, câţiva adolescenţi şi-au pierdut deja viaţa în urma sarcinilor extreme pe care le-au primit. Şi în alte state au fost emise avertismente asemănătoare.  

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării