main logo
616

Activitatea de pe Facebook poate divulga o mulțime de detalii ascunse despre tine

Poate nu îți dai seama, dar activitatea ta de pe rețelele de socializare spune mult mai tine decât ai crede. De exemplu, un singur status publicat pe Facebook face mai mult decât orice cuvânt propriu-zis, potrivit unui studiu.

Activitatea de pe Facebook poate divulga detalii ascunse despre tineFoto: time.com

Un studiu la care au participat 555 de persoane arată că persoanele extrovertite au șanse mult mai mari să vorbească despre activități sociale și viața de zi cu zi frecvent, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

De cealaltă parte, oamenii cu mai puțin respect de sine vorbesc mai mult despre partener, cei dezechilibrați din punct de vedere emoțional vor căuta atenție, iar narcisiștii, cel mai probabil, să vor lăuda cu realizările lor.

Cum ne dăm de gol cu un simplu click?

O altă categorie interesantă de utilizatori este a celor care publică poze în care se laudă cu aspectul lor fizic, cu sportul pe care îl fac şi care sunt foarte interesaţi de cum arată. 

De obicei, este vorba de persoane narcisiste, care cerşesc apreciarea celor din jur. 

Chiar dacă pozele lor primesc de regulă multe comentarii de apreciere şi like-uri, este posibil să îi deranjeze pe prieteni prin această constantă dorinţă de a se laudă în faţa altora.

Mai mult, specialiștii de la Centrul de Sănătate Mentală din Mexic au ajuns la concluzia că un număr semnificativ de oameni folosesc Facebook-ul în mod incorect. 

Drept urmare, au pornit o campanie prin care îi informează pe oameni că rețeaua socială nu poate fi un înlocuitor pentru tratarea psihică și că în astfel de cazuri este necesară vizita la psiholog.

De asemenea, postările tale de pe Facebook pot scoate la iveală și gândurile tale. 

În acest sens, cercetătorii australieni au început să analizeze modul în care actualizările publicate de oameni pe Twitter ar putea fi monitorizate pentru a identifica tendințele sinucigașe.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării