main logo
501

Acţiunile Xiaomi sunt în scădere după ce SUA a adăugat producătorul pe lista neagră

Donald Trump nu pleacă de la Casa Albă fără să facă valuri. Ultima măsură este împotriva unuia dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume.

Motivul pentru care acţiunile producătorului Xiaomi sunt în scădereFoto: Mediafax

Xiaomi este una dintre cele opt companii trecute de administraţia Trump pe o listă neagră. Aceasta se numeşte lista "companiilor militare chinezeşti comuniste", transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Consecinţa deciziei? Xiaomi nu mai poate primi investiţii de la un cetăţean american sau de la o companie din această ţară. Iar actualii investitori trebuie să reteze legătura.

Acţiunile cotate la Hong Kong ale companiei chineze au scăzut cu 10,6% la deschiderea de vineri.

Xiaomi, cu sediul la Beijing, a fost al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume în al treilea trimestru al anului 2020, potrivit Counterpoint Research.

Xiaomi a criticat decizia SUA: Compania reiterează faptul că furnizează produse şi servicii pentru uz civil şi comercial. 

Compania confirmă că nu este deţinută, controlată sau afiliată cu armata chineză şi nu este o „companie comunistă militară chineză” definită în NDAA”, a transmis într-un comunicat Xiaomi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării