main logo
1394

Von der Leyen anunță un sprijin de 200 milioane euro pentru R. Moldova

Uniunea Europeană a pregătit un pachet suplimentar de susținere energetică pentru R. Moldova, în valoare de 200 milioane de euro.

Von der Leyen anunță un sprijin de 200 milioane euro pentru R. MoldovaȘtiri.md

Anunțul a fost făcut de Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, transmite Știri.md

„Am creat un pachet suplimentar de sprijin energetic pentru Republica Moldova. În primul rând, ne angajăm să oferim 200 de milioane de euro, pentru a ajuta Moldova să acopere nevoile de aprovizionare cu gaze. Acesta va consta în 100 de milioane de euro în formă de granturi și 100 de milioane de euro în formă de împrumuturi. Acești bani ar trebui să fie disponibili începând cu ianuarie 2023. În al doilea rând, vom oferi 50 de milioane de euro în plus Moldovei pentru sprijin bugetar. Acest lucru va contribui la acordarea de sprijin celor mai vulnerabili, astfel încât să fie un sprijin bugetar țintit”, a spus Ursula von der Leyen. 

Von der Leyen a mai spus că R. Moldova este parte a familiei europene și membrii familiei sunt ajutați în situații de criză.

Uniunea Europeană a oferit deja R. Moldova, în luna august, alte 75 de milioane de euro pentru resurse energetice.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării