main logo
12032

Vom plăti mai puțin pentru lumină: Noile prețuri aprobate de ANRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat noile prețuri pentru furnizarea energiei electrice din partea furnizorilor „Premier Energy” și FEE-Nord.

Vom plăti mai puțin pentru lumină: Noile prețuri aprobate de ANRE

Astfel, consumatorii din centrul și sudul țării, deserviți de „Premier Energy”, vor plăti un preț de 4,62 lei/kWh, cu 1,29 de lei mai puțin decât tariful actual, transmite Știri.md.

Consumatorii FEE-Nord vor plăti un preț de 4,65 lei/kWh, cu 95 bani mai puțin față de tariful actual. FEE-nord a cerut inițial un preț de 5,35 lei/kWh.

Tarifele anterioare la energia electrică, care au fost majorate pentru a cincea oară în acest an, au intrat în vigoare pe 2 decembrie.

Recent, SA „Energocom” a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES) pentru luna decembrie. Cantitatea pentru decembrie constituie aproximativ 204 mii, iar prețul este de 73 de dolari. Ca urmare, Comisia pentru Situații Excepționale a emis o dispoziție în care se menționa că distribuitorii vor solicita ajustarea tarifelor.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării