main logo
1494

Vladimir Bolea: Nimeni nu este interesat ca fermierii să falimenteze

Decizia de a-i scuti pe fermieri de ratele la bancă pentru jumătate de an, fără a acumula penalități și amenzi, și-a găsit sprijin în rândurile Băncii Naționale a Moldovei, dar și ale altor instituții bancare pentru că nimeni nu este interesat ca aceștia să falimenteze. Atât autoritățile, cât și creditorii sunt interesați ca fermierii să câștige bani. Declarațiile au fost făcute de ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii „Новая неделя”.

Vladimir Bolea: Nimeni nu este interesat ca fermierii să falimentezeFoto: realitatea.md/Vladimir Bolea

Bolea a mai subliniat în context că nu poate obliga băncile să le ofere agricultorilor credite, iar furnizorii de semințe și îngrășăminte să le dea lor gratis, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Întrebat dacă băncile și creditorii ar mai dori să facă afaceri cu fermierii după ce statul a intervenit în situațiile legate de acordarea creditelor, Vladimir Bolea a punctat că un dialog onest ar ajuta la menținerea încrederii.

Fiecare fermier va trebui să publice o listă completă a datoriilor și creditorilor săi și, de asemenea, să discute un plan de afaceri, ce culturi intenționează să planteze sezonul viitor, ce poate vinde din recoltă acum, ce profituri intenționează să obțină și cum poate să le calculeze. Doar pe baza unui astfel de dialog confidențial părțile se vor putea înțelege.

Citește mai departe pe tv8.md.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării