main logo
1009

Victoriabank are o nouă componenţă a Consiliului de Administrație

Adunarea generală extraordinară a acţionarilor Victoriabank a decis pe 24 mai 2019 să aleagă o nouă componenţă a Consiliului de Administrație.

Victoriabank are o nouă componenţă a Consiliului de AdministrațieFoto: treideri.lv

Prin vot cumulativ, acționarii au ales noua componență a Consiliului de Administrație al Victoriabank, din care fac parte, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com

Thomas Grasse, membru non-executiv independent al Consiliului de Administrație Banca Transilvania SA, România;
Peter Franklin, membru non-executiv în Consiliul de Administraţie la Meritum Bank, Polonia; la Tam Faktoring și Hayat Varlik, Turcia;
Murat Sabaz, manager general monitorizarea și supravegherea resurselor financiare, Yıldız Holding AŞ İstanbul,Turcia;
Tiberiu Moisă, Director General Adjunct – MidCorporate și IMM, Banca Transilvania SA, România;
Maris Mancinskis, membru non-executiv al Consiliului, rețeaua Kool Latvia, Riga, Letonia;
Igor Spoială, Vicedirector general ÎM Roofart SRL;
Victor Țurcan, fondator al Victoriabank, acționar cu cota de 10,76%.

Potrivit Victoriabank, aşa cum 5 din cei 7 membrii noi aleşi deţin deja aprobarea Băncii Naţionale a Moldovei, care pot să se întrunească în şedinţe şi care vor asigura cvorumul ședințelor, împuternicirile Consiliului de Administraţie al Băncii ales la Adunarea generală extraordinară a acţionarilor din 30 martie 2018 încetează din data de 24 mai 2019, ziua anunţării hotărârii adunării generale a acţionarilor cu privire la alegerea noii componenţe a Consiliului de Administraţie al Victoriabank.

Membrii Consiliului de Administraţie nou aleși - Peter Franklin și Maris Mancinskis îşi vor exercita funcţiile după aprobarea de către BNM.

Despre cei doi se cunosc puţine. De exemplu Mancinskis a lucrat în anii 2009 - 2016 la filiala Svedbank din Letonia şi apoi la Bank of Sankt Petersburg din Rusia, dar în prezent este membru neexecutiv al boardului retailerului KOOL Latvia.

De notat că la Adunare au fost prezenți acționari și reprezentanți ai acestora ce dețin 97.78% din numărul total de acțiuni cu drept de vot emise de bancă.

Victoriabank este a treia ca mărime bancă din Republica Moldova, iar cel mai mare acționar este un vehicul investițional din Olanda - VB Investment Holding BV care deține 782,19% din capital. Proprietari indirecți sunt Banca Transilvania și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării