main logo
542

Vicepreședintele BEI: Vom contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai ale moldovenilor

Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Uniunea Europeană vor contribui la protejarea mediului şi la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale moldovenilor.

BEI: Vom contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai ale moldovenilorFoto: eu4moldova.eu

Potrivit Infotag, acest lucru a fost declarat la un briefing de marţi de vicepreşedintele BEI Teresa Czerwińska, care se ocupă de proiectele băncii în Moldova, transmite Știri.md.

Briefingul a fost dedicat acordării Moldovei a unui grant de 15 milioane de euro pentru "îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor publice din Moldova".

"Datorită noului acord, suntem bucuroşi să sprijinim renovarea eficientă energetic a clădirilor publice din Republica Moldova. Criza militară din regiune amplifică necesitatea Moldovei de a-şi spori eforturile în domeniul eficienţei energetice, al securităţii energetice şi al diversificării aprovizionării cu energie", a spus bancherul.

Ambasadorul UE în Republica Moldova Janis Mazeiks, a atras atenţia asupra faptului că în condiţiile actuale, cu preţuri mari la energie, o reducere a consumului de energie conduce direct la o reducere semnificativă a facturilor la energie electrică.

"Investiţia în eficienţa energetică este o strategie fără eşec, care sporeşte securitatea energetică a Republicii Moldova şi contribuie la agenda diplomatică a ţării în domeniul climei. Semnarea acordului va ajuta oamenii şi instituţiile statului să facă faţă crizei energetice", a spus diplomatul.

Programul Team Europe face investiţii pe termen lung în creşterea economică durabilă şi independenţa energetică a Moldovei.

Proiectul de eficienţă energetică în Moldova este una dintre iniţiativele Planului economic şi de investiţii al UE pentru Republica Moldova cu investiţii specifice. Costul său total este de 94 de milioane de euro.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării