main logo
4666

Vicepremierul Spînu: Tariful la gaz ar putea crește până la 14,7 lei

Tariful la gazul natural ar putea fi majorat din februarie până la 14,7 lei pentru un metru cub. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Vicepremierul Spînu: Tariful la gaz ar putea crește până la 14,7 leiFoto: jurnal.md

„Moldovagaz a spus că, cu adevărat după data de 20 ianuarie vor veni cu solicitarea de majorare a tarifului și cât va fi acest tarif. Și azi mi-a confirmat încă odată acest lucru.

La conferința de presă am fost întrebat care va fi tariful dacă prețul de 646 de dolari s-ar menține și pe luna viitoare și am zis, din calculele preliminare ar fi un tarif de 14,6-14,7 lei, dar este un calcul extrem de preliminar”, a declarat Andrei Spînu la postul de televiziune N4, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

Andrei Spînu spune că sunt și vești bune la acest capitol, deoarece în primele 10 zile ale lunii ianuarie prețul la gaze pe burse scade.

Știri.md amintește că, începând cu 1 ianuarie curent, R. Moldova achită cu 200 de dolari mai mult pentru mia de metri cubi de gaze naturale livrate de Gazprom, a confirmat Andrei Spînu. Ulterior, viceprim-ministrul a venit cu mai multe detalii în cadrul unei conferințe de presă.

După aceste declarații, două partide cer demiterea viceprim-ministrului Andrei Spînu.

Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării