main logo
64227

Vești bune pentru cetățeni: Din 2024, salariul minim va crește cu 25%

Cuantumul salariului minim pe țară va constitui anul viitor 5.000 de lei, în creștere cu 25% comparativ cu actualul salariu minim.

Vești bune pentru cetățeni: Din 2024, salariul minim va crește cu 25%Foto: Simbol

Majorarea este prevăzută într-un proiect de hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, care precizează că stabilirea unui salariu minim decent este o necesitate de a combate inegalitățile în sfera retribuirii muncii și de a stabili o remunerare suficientă pentru a satisface nevoile de bază ale salariatului, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Provocarea ce ține de inegalitatea în domeniul muncii impulsionează dialogul social la nivel național și contribuie la reducerea sărăciei și combaterea muncii nedeclarate/subdeclarate”, se arată în proiect.

Începând cu anul 2023, Guvernul a unificat salariul minim, acesta fiind aplicat în același cuantum atât în sectorul bugetar, cât și în cel real. În 2022, salariul minim a fost de 3.500 de lei, iar în 2023 – 4.000 de lei.

Știri.md amintește că, anterior, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a promis majorări salariale precizând că acestea țin de angajamentul de integrare în UE.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării