main logo
343

Veniturile fondului social au depășit cheltuielile cu 60 milioane lei

La începutul lunii aprilie, în bugetul asigurărilor sociale de stat au fost acumulate venituri în sumă de aproape 5,306 mlrd. lei ($303,1 mil.), ceea ce reprezintă o executare a prevederilor anuale la nivel de 24,4%.

Veniturile fondului social au depășit cheltuielile cu 60 milioane lei

Comparativ cu primul trimestru al anului 2018, veniturile s-au majorat cu 660 mil. lei, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

Potrivit datelor Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS), cea mai mare parte din venituri au constituit contribuţiile de asigurări sociale de stat obligatorii - 3,124 mlrd. lei (+5%).

Transferurile de la bugetul de stat au constituit 2,149 mlrd. lei, fiind în creştere cu peste 460 mil. lei. Dintre acestea, 1,484 mlrd. lei au fost destinate plăţii prestaţiilor de asistenţă socială şi altor plăţi, care, conform legislaţiei, sunt finanţate din bugetul de stat. Iar 665 ml. lei au fost destinate pentru acoperirea deficitului de venituri proprii.

Cheltuielile totale ale bugetului asigurărilor sociale de stat în perioada raportată au fost executate în sumă de 5,245 mlrd. lei (+14,4%). Veniturile totale executate au depăşit cheltuielile totale ale bugetului asigurărilor sociale de stat cu 60 mil. lei.

Soldul mijloacelor băneşti la conturile CNAS la situaţia 1 aprilie a constituit 79,4 mil. lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării