main logo
386

Venituri duble în 2018 pentru Guvern din vânzarea proprietăţii publice

Veniturile din privatizarea bunurilor proprietate publică achitate în bugetul de stat, în anul 2018, s-au ridicat la 366 milioane de lei, cu 200 milioane de lei mai mult faţă de anul anterior, potrivit Agenţiei Proprietăţii Publice (APP).

Venituri duble în 2018 pentru Guvern din vânzarea proprietăţii publiceVenituri duble în 2018 pentru Guvern din vânzarea proprietăţii publice

APP a organizat în anul trecut trei concursuri comerciale, două concursuri investiţionale, trei licitaţii cu strigare, două runde de licitaţii pe piaţa reglementată a Bursei de Valori, în cadrul cărora au fost expuse la privatizare 70 bunuri proprietate publică de stat (majoritatea repetat), transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Printre cele mai atractive bunuri care au fost privatizate se numără Compania Aeriană Air Moldova şi Vestmoldtransgaz, responsabilă de construcţia conductei de gaze Ungheni-Chişinău, societate pe acţiuni care a fost procurată de Transgaz, România. Cota de 90,7 la sută deținută de stat la Tutun-CTC scoasă la privatizare anul trecut a fost vândută la începutul acestui an contra sumei de circa 167 milioane lei.

APP mai precizează că în anul 2018, în calitate de partener public, Agenția Proprietății Publice a semnat trei contracte de parteneriat public-privat, au fost avizate studiile de fezabilitate pentru alte cinci proiecte de parteneriat, înaintate de autoritățile administrației publice centrale și monitorizate 45 contracte de parteneriat public-privat și concesiuni, înregistrate în Registrul patrimoniului public.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării