main logo
335

Vânzările pe piața serviciilor de acces la Internet mobil au crescut considerabil

Cifra de vânzări pe piața serviciilor de acces la Internet mobil în bandă largă a crescut cu 18 la sută, în primul semestru al acestui an față de perioada similară a anului 2017, urmare a majorării puternice a traficului și a numărului utilizatorilor.

Vânzările pe piața serviciilor de acces la Internet mobil au crescutVânzările pe piața serviciilor de acces la Internet mobil au crescut

Datele au fost publicate astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), transmite Știri.md.

ANRCETI precizează că numărul de utilizatori s-a majorat cu 6,4 la sută față de sfârșitul anului 2017, iar traficul de Internet mobil în bandă largă (în baza tehnologiilor 3G, 4G și prin acces dedicat (prin modemuri/carduri/USB)) a crescut cu 31,1 la sută. Vânzările s-au ridicat la aproape jumătate de miliard de lei.

Cea mai mare rată de creștere a traficului - de peste 71 la sută - a fost înregistrată de utilizatorii care au navigat pe Internet prin intermediul smartphone-urilor, în timp ce traficul generat de utilizatorii de Internet mobil prin acces dedicat a sporit cu 13 la sută.

În ultimii patru ani numărul utilizatorilor de internet în bandă largă s-a dublat și a ajuns, la sfârșitul semestrului întâi al acestui an, la o cifră de circa 2 milioane 584,8 mii. Datele ANRCETI denotă că rata de penetrare a serviciilor de acces la Internet mobil în bandă largă, raportată la 100 de locuitori, a crescut cu 4,4 puncte procentuale, ajungând la 72,8%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării