main logo
510

Vama anunță încasări de 2 miliarde de lei în luna iulie 2019

Pe parcursul lunii iulie, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au crescut cu 182,5 mil. lei (10%) față de perioada similară a anului trecut, însumând peste 2 mlrd. lei,fiind perfectate 52.051 de declarații vamale.

Vama anunță încasări de 2 miliarde de lei în luna iulie 2019Foto: Știri.md

De asemenea, în primele șapte luni ale acestui an, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 12 mlrd. 336 mil. lei, depășind cu 817 mil. de lei încasările pentru aceeași perioadă a anului precedent, transmite Știri.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul lunii trecute, au fost relevate 818 încălcări ale legislației vamale.

Totodată, în această perioadă, au fost întocmite 395 procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 2 milioane lei.

În luna iulie, fluxul unităților de transport a înregistrat o creștere semnificativă, constituind 487.430 de traversări. 

Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 95.380 și, respectiv, 65.166 de traversări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării