main logo
1272

Vacanță de iarnă în pandemie: Topul destinaţiilor preferate de moldoveni

Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape, iar moldovenii îşi fac deja planuri pentru vacanţă. Se pare că pandemia de COVID-19 nu este un obstacol atunci când vine vorba de tradiţionalele vacanţe de iarnă.

Vacanță de iarnă în pandemie: Topul destinaţiilor preferate de moldoveniFoto: trm.md/ Imagine simbol

Asta pentru a prinde oferte la cele mai mari reduceri. Agenţiile de turism au pachete turistice atât pentru Crăciun, cât şi pentru noaptea dintre ani. Solicitate sunt vacanţele în staţiunile montane, dar şi călătoriile pe litoral, transmite Știri.md cu referire la trm.md.

La fel ca în anii precedenţi, staţiunile montane din România, Ucraina şi Bulgaria rămân cele mai populare în rândul moldovenilor. Reprezentanţii agenţiilor de turism din capitală spun că nu duc lipsă de clienţi.

„Top trei destinaţii de munte sunt Bukovel, Ucraina, România, Braşovul, este Branul, Predealul, Poiana Braşov, Sinaia şi pe locul al treilea după numărul de vânzări este Bulgaria. Preţul în Ucraina este de la 75 de euro pentru o persoană, pentru un sejur de trei nopţi, patru zile, cu transportul inclus, cazarea de tip pensiune la aproximativ jumătate de oră pe pârtie. 

La un hotel pe pârtie chiar preţul este de 200 de euro pentru o persoană. Pentru România, preţurile sunt aproximativ la fel, dar cu 10-15 la sută mai scump”, a relatat Ion Curmei, directorul unei agenţii de turism.

Pe Cristina Ciornîi am surprins-o în timp ce facea o rezervare pentru o călătorie la Iaşi. Tânară spune că înainte de sărbători va pleca într-o minivacanţă cu cei dragi.

„Înainte de sărbători să cumpărăm câteva cadouri pentru familie, pentru noi şi am decis că trebuie să călătorim un pic. Acum e pandemie şi e un pic mai greu de călătorit. Nu pe mult timp, din păcate, nu avem timp disponibil mai mult”, Cristina Ciornîi, locuitoare a municipiului Chişinău.

Cei care vor să întâmpine noaptea dintre ani departe de frig pot alege destinaţii exotice, iar la acest capitol în top se regăseşte Egipt, Dubai şi Maldive.

„Este ceva nou pentru Republica Moldova ca ofertele la mare să fie mai solicitate ca cele de la munte. Egiptul este pe primul loc la vânzări anul acesta, deoarece este la un preţ accesibil, e vorba de la 300 de euro pentru o persoană, pentru un sejur de şapte nopţi, opt zile, cu zbor inclus, cazare la cinci stele şi masa all inclusive”, a mai spus Ion Curmei.

Unii oameni preferă să plece la munte, alţii chiar pe litoral, în locuri mai exotice.

„Cred că la munte, totuşi, că e specific sărbătorilor de iarnă. Cu familia pentru că mai am rude care locuiesc în România.”

„Sigur că aş dori la mare să facem o schimbare. Aici e frig, mergem la cald. Cu prietenul aş dori să fie aşa o călătorie.”

„Am trei copii şi mai aproape trebuie, numai Bukovel. Nu ne trebuie pachet turistic, nu trebuie de trăit la munte, dar undeva în sat şi este mai ieftin”, au spus oamenii.

Sunt şi oameni care ne-au spus că nu planifică o vacanţă, din varii motive, şi vor marca sărbătorile de iarnă acasă.

„Doresc să mi-o planific, dar nu prea poţi pleca liber ca înainte. În rest, cred că mai mult acasă în aer liber, cam aşa.”

„Cu părere de rău nu am planificat, pentru că sunt studentă şi nu dispun de un buget atât de puternic. Planific să sărbătorim acasă împreună cu familia”, au spus oamenii.

Potrivit agenţiilor de turism, de Revelion, preţul unui sejur în pensiunile din ţară încep de la 200 de euro pe noapte şi mai mult.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării