main logo
2743

Usatîi: Oamenii care au muncit la Recensământ nu și-au primit banii

Peste 5.000 de oameni care au muncit la Recensământul populației din anul 2024 nu și-au primit deocamdată banii promiși, inclusiv pentru utilizarea transportului personal. Despre aceasta a anunțat liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Puterea e în adevăr”.

Usatîi: Oamenii care au muncit la Recensământ nu și-au primit baniiColaj: Știri.md

„Am primit scrisori din teritoriu, de la mai multe persoane care au fost implicate în Recensământul din anul 2024. De la începutul lunii martie, când au început pregătirile pentru Recensământ, recenzorii și supervizorii nu au fost plătiți pentru munca lor, chiar și pentru finalizarea Recensământului banii încă nu au fost achitați. Asta nu e tot. Au fost reduse sumele care trebuie să fie achitate, inițial în contracte au fost promise anumite sume de plată, dar ulterior la fiecare contract au scăzut sumele cu 5.000-10.000 de lei, dar au fost implicați 4.000 de oameni”, a anunțat Renato Usatîi, transmite Știri.md. 

De asemenea, politicianul susține că promisiunile de compensații pentru transport „s-au dovedit a fi o altă minciună”.

„Lor inițial li s-au promis câteva mii de lei pentru că folosesc transportul, până la urmă și aici au schimbat și le vor achita doar câte 350 de lei compensație pentru mașină. În același timp, un deputat primește 6.000 de lei lunar pentru transport!”, a mai precizat Usatîi.

Problemele tehnice cu tabletele și lipsa ajutorului din partea Biroului de Statistică care au făcut ca întreaga povară să cadă pe umerii supervizorilor este o altă problemă semnalată de către cetățeni. Usatîi susține că au fost angajate multe persoane fictive, și anume rudele celor care activează la Biroul de Statistică.

„Și aici a reușit PAS să-și bage „oameni buni”. Acum atenție, mulți oameni și-au planificat vacanțele din aceste salarii, după care au luat credite la microfinanțare, pentru că erau siguri că vor primi banii și le vor achita. După care au sperat că banii ăștia vor ajunge la ei ca să pregătească copiii de școală, iar acum abia dacă mai speră să-și achite datoriile la microcredite. În timp ce guvernanții nu pot plăti oamenii care au muncit cinstit, găsesc bani pentru trei zile de concerte de Ziua Independenței”, a mai declarat Renato Usatîi.

Cetățenii mai spun că le-au cerut rucsacurile și vestele înapoi și le-au lăsat doar chipiurile și tricourile: „N-am să mă mir dacă îi vom vedea îmbrăcați în aceste veste și cu aceste rucsacuri pe „oamenii buni” din PAS toamna în electorală. Cât de mizerabil trebuie să fii ca să ceri înapoi haina purtată?”.

Astfel, Renato Usatîi a promis că se va ocupa de această problemă și va aplica dictatura legii pentru ca fiecare dintre cei care au lucrat să primească banii stabiliți inițial.

„Dacă nu din buget, atunci guvernanții vor plăti din buzunarul lor”, a conchis Renato Usatîi.

În perioada 8 aprilie - 7 iulie 2024, în Republica Moldova s-a desfășurat Recensământul populației. Rezultatele studiului vor fi făcute publice abia în anul 2025.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării