main logo
380

Ungaria e contra suspendării asistenței microfinanciare pentru Moldova

Ungaria nu împărtăşeşte poziţia Bruxelles-ului referitor la suspendarea asistenţei macrofinanciare pentru Moldova, a declarat ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei.

Ungaria e contra suspendării asistenței microfinanciare pentru Moldova

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al Guvernului Ungariei, diplomatul a menţionat că, "în mai multe cazuri, noi, de regulă, împreună cu colegii noştri români, nu permiteam UE să sporească criticile în adresa Republicii Moldova", transmite Știri.md.

„Noi nu susţinem Bruxelles-ul în suspendarea oricărui sprijin macrofinanciar pentru Moldova. Pe de altă parte, salutăm dorinţa RM de a adera la formatul de cooperare "16+1" (China - Europa Centrală) în calitate de observator", a spus Péter Szijjártó, menţionând că "există un acord, potrivit căruia companiile maghiare implementează un proiect de aprovizionare cu apă în Moldova cu susţinerea financiară a Chinei".

Diplomatul a mai subliniat că, "în 2018, exporturile maghiare în Moldova au depăşit 100 de milioane de euro, iar grupul ungar OTP va procura pachetul de control în cea de-a patra cea mai mare bancă din Moldova (Mobiasbancă), astfel că cea mai mare bancă ungară va deveni în curând un jucător important pe piaţa bancară a Moldovei".

„Ungaria vede în Moldova un partener extrem de important, deoarece Republica Moldova poate servi drept punte de legătură între Uniunea Europeană şi Uniunea Economică Eurasiatică. E clar că UE are un interes pragmatic în dezvoltarea cooperării între cele două blocuri în baza respectului reciproc al intereselor fiecăreia dintre părţi", a declarat ministrul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării