main logo
2526

Un partid cheamă la proteste, după intenția de a majora tariful la electricitate

Unul dintre liderii Partidului Congresul Civic, Mark Tkaciuk, susține că Moldova are nevoie de proteste masive împotriva „energo-genocidului” iniţiat de Premier Energy, care a cerut dublarea tarifelor la energie electrică.

Un partid cheamă la proteste după intenția de a majora tariful la luminăFoto: știri.md

Despre aceasta Tkaciuk a scris pe Facebook, specificând că, pe 11 ianuarie, va avea loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Republican al Congresului Civic, la care va fi inițiat un apel către cetăţeni şi politicieni „să se unească şi să oprească autorităţile moldoveneşti incompetente”, transmite Știri.md.

„Dacă ANRE va decide să majoreze tarifele, cetăţenii Republicii Moldova vor plăti pentru energia electrică preţuri de două ori mai mari decât preţurile la energie electrică la Moscova şi de trei ori mai mult decât plătesc locuitorii din Kiev sau Vladivostok”, a menționat Tkaciuk.

„Puterea a fost aleasă nu ca să domnească fără griji, dar pentru a căuta şi a găsi soluţii compatibile cu viaţa majorităţii cetăţenilor”, a mai adăugat Tkaciuk.

Știri.md amintește că „Premier Energy” solicită creșterea tarifului la energia electrică de la 1,51 lei/kWh până la 2,79 lei/kWh.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării