main logo
3176

Un nou Regulament pentru procedura de achiziții publice de valoare mică

Procesul achizițiilor publice de bunuri, servicii și lucrări de valoare mică va fi mai eficient și transparent.

Un nou Regulament pentru procedura de achiziții publice de valoare mică

Un nou Regulament în acest sens a fost aprobat în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, transmite Știri.md.

Regulamentul vine cu o modificare esențială a modului de inițiere a achizițiilor de valoare mică. Astfel, pentru asigurarea transparenței și concurenței loiale, autoritatea/entitatea contractantă are obligația de a iniția achiziția în cadrul Sistemului informațional automatizat „Registrul de stat al achizițiilor publice” (SIA „RSAP”). Modul de planificare, inițiere și derulare a achiziției în cadrul sistemului informațional, de asemenea, este reglementat de Regulament. 

Sunt introduse modificări și în privința modului de încheiere și executare a contractelor. În Regulament a fost inclusă posibilitatea ca autoritățile contractante să încheie contracte cu efectuarea plăților anticipate pentru achiziționarea mărfurilor, serviciilor și lucrărilor, cu respectarea prevederilor Legii finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale. 

De asemenea, Regulamentul stabilește și procesul de raportare a achizițiilor de valoare mică. Astfel, monitorizarea realizării achizițiilor publice de valoare mică, în baza informațiilor din SIA „RSAP”, va fi asigurată de către Agenția Achiziții Publice.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării