main logo
5273

Un nou pod peste Nistru: Când ar putea fi semnat Acordul

Până la jumătatea anului 2023, Ucraina și Moldova vor încheia un Acord privind construirea unui pod rutier peste Nistru.

Un nou pod peste Nistru: Când ar putea fi semnat AcordulFoto: Fb.com/Автострада

Acest lucru a fost anunțat de premierul ucrainean Denis Șmîgal în urma unei întâlniri cu prim-ministrul R. Moldova, Natalia Gavrilița, transmite Știri.md, cu referire la presa din Ucraina.

„Ucraina și Moldova vor continua să înlăture barierele administrative și procedurale pentru circulația mai liberă a persoanelor și a mărfurilor între țările noastre. Ne așteptăm ca până la jumătatea anului 2023 să fie semnat un Acord privind construirea unui pod rutier peste Nistru”, a spus Șmîgal.

Autoritățile ucrainene au mai anunțat construirea unui pod rutier peste Nistru la mijlocul anilor 2010. În 2021, Ukravtodor a anunțat începerea unei construcții pe scară largă a Podului Yampolsky la granița dintre Ucraina și Republica Moldova.

Costul proiectului este de 3,4 miliarde hrivne ucrainene. Antreprenorul principal este grupul de firme Avtostrada. Podul urma să fie finalizat până la sfârșitul anului 2022.

Principalele lucrări de construcție au început la mijlocul lunii februarie, cu o săptămână înainte de invazia militară pe scară largă a Rusiei.

Se presupunea că podul va lega drumul ucrainean T-02-02 Mogilev-Podolsky - Yampol - Bershad - Uman și M-2 moldovenesc.

Podul va fi construit în vecinătatea localităților de frontieră Yampol (Ucraina) și Cosăuți (Moldova)

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării