main logo
1714

Un furnizor de gaze din România deschide o sucursală la Chișinău

Cel mai mare producător și principalul furnizor de gaze naturale din România, Romgaz, deschide o sucursală la Chișinău. Anunțul a fost făcut de companie, ieri, într-un comunicat.

Un furnizor de gaze din România deschide o sucursală la ChișinăuFoto: zdg.md

Sucursala Romgaz din Chișinău a fost înregistrată pe data de 16 mai la Agenția Servicii Publice a Republicii Moldova, în Registrul de stat al persoanelor juridice, transmite Știri.md.

„Romgaz dorește să contribuie la asigurarea securității în aprovizionarea cu gaze naturale în Republica Moldova, iar acest pas asigură premisele atingerii acestui deziderat”, a declarat CEO Romgaz, Răzvan Popescu.

„În perioada imediat următoare, Romgaz va realiza demersurile necesare obținerii licenței de furnizare de gaze naturale pe teritoriul Republicii Moldova. Suntem convinși că prezența Romgaz în Republica Moldova și tranzacționarea gazelor naturale pe piața centralizată din Republica Moldova vor contribui eficient la liberalizarea pieței gazelor naturale din această țară și la crearea premiselor necesare stabilirii unui preț real în beneficiul consumatorilor”, a adăugat directorul general adjunct al companiei, Aristotel Jude.

Menționăm că Romgaz este cel mai mare producător și principalul furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacționare pe piața Bursei de Valori din București (BVB) și a Bursei din Londra (LSE). Acționar principal este statul român, cu o participație de 70%. 

Explorarea geologică, producția de gaz metan, depozitarea gazelor naturale și producția de energie electrică reprezintă doar o parte din activitatea companiei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării